Kolacja: Łososiowa Charmoula
Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz cayenne, natkę pietruszki, oliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: Tagliatelle z łososiem i groszkiem, Dziś Kolacja: Łosoś Gotowany Na Płytko, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Oliwa Z Oliwek-Gotowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym robocie połączyć kolendrę, pietruszkę, czosnek i sok z cytryny. Proces dokładnie mielić czosnek i zioła.
Dodać przyprawy i oliwę z oliwek i proces, aż dokładnie połączone w pastę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Łososia doprawiamy solą i pieprzem, a połowę pasty charmoula przekładamy na rybę. Pozostawić do marynowania przez 20 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 204°.
Na blasze do pieczenia ułóż łososia na folii aluminiowej i ułóż plasterki cytryny na rybie. Przykryć pozostałą charmoulą i dodać niewielką ilość wody przed złożeniem ryby do torebki. Piecz w piekarniku przez 8 minut, następnie odkrywaj i kontynuuj pieczenie, aż ryba zostanie ugotowana, kolejne 8-10 minut w zależności od grubości ryby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.