Kolacja: Orecchiette z groszkiem, Prosciutto i Crème Fraîche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać obiad dziś: Orecchiette z groszkiem, Prosciutto, i Crème Fraîche spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Mieszanka oliwy z oliwek, crème fraîche, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kolacja: szparagi z sosem musztardowym Crème Fraiche i Prosciutto, Kolacja: Szpinak Z Miętą I Crème Fraîche, oraz Kolacja Dziś: Kotlety Jagnięce Z Creme Fraîche Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do al dente, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejeniu.
W międzyczasie, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu i dodać czosnek. Gotować przez kilka minut, aż pachnące, ale nie rumiane, następnie zmniejszyć ogień do średniej i dodać groszek, gotowanie przez kilka sekund, a następnie dodać crème fraîche i sól koszerna. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż do ogrzania.
Rezerwując 1/3 szklanki wody makaronu, odsączyć makaron i dodać go, gdy jeszcze mokre na patelni. Wrzucić dobrze z sosem i dodać wodę z makaronu, aby utworzyć luźny SOS. Podgrzać i gotować przez 2 minuty, gdy sos się połączy z makaronem.
Przenieść do misek i góry z dowolnym sosem w lewo na patelni.
Połóż prosciutto i liście bazylii na górze.