Kolacja: makaron z Pulpetami z indyka i mozzarellą Bocconcini
Kolacja dziś wieczorem: makaron z Pulpetami z indyka i mozzarellą Bocconcini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 533 kalorie, 40g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, pietruszkę, pomidory koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron z Pulpetami z indyka i Bocconcini, Kolacja: makaron z zielonymi klopsikami i sosem ziołowym, oraz Makaron z Mozzarellanem i klopsikami z indyka.
Instrukcje
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia. W międzyczasie połączyć indyka, bułkę tartą, czosnek, jajko,1/2 parmezanu, 1/2 natki pietruszki, 1 łyżeczkę soli i pieprzu do smaku.
Wymieszać, aby połączyć składniki i na około 25 klopsików. Użyj łyżki do porcji się ich rozmiar.
W dużych (12-calowy) patelnia, stopić połowę masła na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, dodać klopsiki i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, 5-7 protokół.
Dodać 1 szklankę wody i gotować klopsiki, odkryte, aż gotowane przez i ciecz jest zmniejszona o 2/
Dodać pomidory i gotować, aż zmiękną.
W międzyczasie, gotować makaron aż al dente. Zastrzegając trochę wody do gotowania makaronu, odcedzić i dodać do patelni, podrzucając do połączenia.
Dodaj mozzarellę, pozostałą pietruszkę, pozostały parmezan i drugą połowę masła. Jeśli danie wydaje się suche lub claggy, dodać trochę wody makaronu i wrzucić do połączenia. Smak do przypraw i podawać.