Kolacja: makaron z duszonym kalafiorem i szafranem
Kolacja dziś wieczorem: makaron z duszonym kalafiorem i szafranem to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 17g białka, oraz 29g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, krótki makaron, szafran i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja: makaron z kalafiorem i anchois, Dziś Kolacja: Duszone Krewetki Tostadas, oraz Dziś Kolacja: Kurczak z ryżem z szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i dodać kawałki kalafiora. Gotować, aż zmiękną, ale jeszcze nie miękkie, 3-4 minuty, a następnie wyjąć łyżką szczelinową lub pająka do miski. Chochla 1/2 szklanki gorącej wody do małej miski i dodać nici szafranu namoczyć.
W dużym (12-calowy) patelnia, rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać cebulę i gotować, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, a następnie wymieszać z anchois.
Kontynuuj gotowanie, aż cebula będzie złota, a sardela stopi się w sosie, a następnie dodaj wodę szafranową, blanszowany kalafior, rodzynki i orzeszki piniowe. Doprowadzić płyn do wrzenia i gotować, aż kalafior jest miękki i ciecz odparowała tyle, aby warzywa karmelizować.
W międzyczasie wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj do al dente. Rezerwa 1 szklanka wody makaronu przed odsączeniem.
Dodaj makaron na patelni i wrzucić do herbu, a następnie gotować przez kilka minut, aby przynieść smaki razem. Jeśli danie jest suche, dodaj trochę wody z makaronu, aby poluzować SOS.
Podzielić na miseczki i top z bazylią i serem pecorino.
Skropić oliwą z oliwek i podawać natychmiast.