Kolacja: makaron Carbonara z porami
Dziś Kolacja: makaron Carbonara z porami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,03 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, makaron w kształcie chiocciole, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kolacja: makaron Carbonara z ricottą, Dziś Kolacja: Peppery Pasta Carbonara z gotowanym jajkiem, oraz Dzisiaj Kolacja: Cukinia Carbonara.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Tymczasem, dodać boczek na dużej patelni ustawić na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz się roztopi, a boczek będzie rumiany i chrupiący.
Usunąć kawałki z rowkiem łyżką.
Usunąć wszystkie oprócz 1 łyżki tłuszczu boczku. Na ogniu dodać pokrojone pory. Gotować, aż będą bardzo miękkie, o 6 protokół.
Gdy pory są gotowania, dodać kilka łyżek soli do wrzącej wody. Następnie wrzuć makaron. Gotować zgodnie ze wskazówkami na pudełku.
Odcedzić makaron po zakończeniu, rezerwując około 1/4 szklanki wody makaronu do wykorzystania później.
Wrzucić makaron na patelnię. Gotować na średnim ogniu przez minutę, stale podrzucając. Wyłącz ogrzewanie.
W dużej misce ubić jajko i parmezan. Powoli ubij połowę wody z makaronu.
Dodaj zawartość z patelni wraz z boczkiem i posiekaną natką pietruszki. Dobrze rzucaj. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj resztę wody z makaronu i wrzuć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.