Kolacja dziś wieczorem: pikantny kurczak z imbirem i cytryną Jacques Pépin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: pikantny imbir i Cytrynowy kurczak Jacques ' a Pépina. Ten przepis służy 2 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, mąkę, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: kurczak szybko pieczony Jacques ' a Pépina, Dziś Kolacja: polędwiczki wieprzowe faszerowane Jacques Pepin, oraz Ulubione ciasto Jacquesa Pépina.
Instrukcje
W misce wymieszać sól, chili w proszku, mielony kminek, suszony tymianek, pieprz cayenne i mąkę. Posmaruj udka kurczaka w tej mieszance.
Wlać oliwę z oliwek do dużej patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować, aż dobrze rumiane z obu stron, o 10 protokół w sumie.
Dodaj skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową, świeży imbir, czosnek i słodki cydr jabłkowy. Zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki i doprowadzić to do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować przez 15 protokół.
Podawać kurczaka z sosem, wraz z zielonymi warzywami lub może trochę ryżu.
Posypać prażonym sezamem.