Kolacja dziś wieczorem: Okra Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pomidor, kolendra, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Ryż Z Okrą, Kolacja: Okra, Kukurydza I Pomidory, oraz Dziś Kolacja: Curry Z Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Wrzucić cebulę, cayenne, kurkuma, kminek, garam masala, szczypta soli, a następnie zmniejszyć ogień do średniej. Gotować przez około 6 do 8 minut, lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj okra, jeszcze dobrze, i gotować przez 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
3
Dodaj sok pomidorowy i cytrynowy, dobrze wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4
Posypać kolendrą, doprawić do smaku solą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.