Kolacja dziś wieczorem: Farro Risotto z Rapini
Kolacja dziś wieczorem: Farro Risotto z Rapini może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 3,72 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 648 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bulion warzywny, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja: Włoska kapusta i zupa Farro, Kolacja: sałatka Farro z pieczonym jarmużem i burakami, oraz Kolacja: włoska sałatka Farro z pieczonymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wywar do średniego rondla ustawionego na średnim ogniu. W międzyczasie wlać oliwę z oliwek do rondla z grubym dnem [z pokrywką] ustawionego na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, trzy do czterech minut.
Dodaj farro i niech tosty na 30 sekund, często mieszając.
Wlać białe wino. Dobrze wymieszać i gotować, aż wino odparuje.
Dodaj kilka chochli pełnych zapasów. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje. Kontynuuj dodawanie zapasów kilka kadzi pełnych na raz, aż farro będzie miękkie, około 25 minut. Możesz nie wykorzystać całego towaru. Z około dziesięciu minut w lewo na zegar, dodać posiekane rapini.
Po zakończeniu, wyłączyć ogień, dodać masło, ser i szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszać.
Dodaj więcej soli i pieprzu w razie potrzeby w tym miejscu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon