Grillowany koktajl krewetkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 312 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, sok z cytryny, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Grillowane krewetki z grillowanym sosem pomidorowym, Koktajl Ceviche Z Grillowanymi Krewetkami, oraz Marynowany Koktajl Krewetkowy Z Grilla.
Instrukcje
1
Wymieszać wszystkie składniki sosu koktajlowego w średniej misce i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc dla smaków rozwijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Koktajlowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Połącz wszystkie składniki solanki w dużej misce i wymieszaj, aby rozpuścić sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Cytryny pokroić na pół, wycisnąć sok do solanki i dodać całe cytryny. Wymieszaj czosnek, a następnie lód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cytryna
Solanka
Sok
Lód
4
Dla każdej z krewetek, za pomocą noża do parowania, przeciąć wzdłuż krzywej tylnej części krewetki i usunąć żyłę, zachowując muszle nienaruszone. Odepnij stopy za pomocą małej pary nożyczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
Nóż
5
Umieść krewetki w solance i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Solanka
6
Rozgrzej wszystkie ruszty dobrze naoliwionego grilla węglowego lub gazowego do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
7
Krewetki wyjąć z solanki i lekko osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Solanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
8
W misce, wrzucić krewetki w oleju rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
W osobnej misce połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny i szczypiorek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Umieść krewetki na ruszcie, zamknij pokrywkę i grilluj przez 4 minuty. Odwróć na drugą stronę i grilluj przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
11
Wyjąć z grilla i natychmiast umieścić w misce z mieszaniną oliwy z oliwek, rzucając do herbu. Doprawić solą i pieprzem i podawać z sosem koktajlowym i klinami cytrynowymi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sos Koktajlowy
Klin Cytrynowy
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Wskazówka: świeży chrzan jest dostępny na wielu rynkach i warto go szukać. Jeśli nie możesz go znaleźć, sos nie będzie miał tego dodatkowego ponczu, ale nadal będzie miał świetny smak. Użyj dodatkowego chrzanu butelkowanego do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan Pospolity
SOS
13
Przedruk za pozwoleniem z poważnego grilla: Dym, Char, Baste, &
14
Brush Your Way to Great Outdoor Cooking by Adam Perry Lang with JJ Goode and Amy Vogler, 2009 Hyperion
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.