Koktajl z krewetek meksykańskich może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sok z limonki, selera, ogórka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Koktajl Z Krewetek Meksykańskich, Koktajl Z Krewetek Meksykańskich, oraz Łatwy Koktajl Z Krewetek Meksykańskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obrać, devein, i gotować surowe krewetki( Jeśli za pomocą): Jeśli masz wstępnie gotowane, obrane i deveined krewetki można przejść do następnego kroku. Jeśli pracujesz z surowymi krewetkami, obierz je i devein.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Jeśli masz trochę więcej czasu i chcesz, aby Twoje krewetki były bardzo dobre, włóż muszle do 6 filiżanek chłodnej osolonej wody, doprowadzić do wrzenia, a następnie odcedzić zapasy muszli do oddzielnego garnka i ugotować krewetki w tym płynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Jeśli chcesz pominąć ten krok, po prostu doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia (łyżka soli na 2 kwarty wody), dodać krewetki, i gotować przez 2-3 minut, aż tylko gotowane przez. Rezerwa filiżankę wody do gotowania i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
1
Połowę krewetek pokroić na duże kawałki, pozostawiając drugą połowę w całości (dla bardziej atrakcyjnej prezentacji).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Wrzucić z innymi składnikami, schłodzić:
3
Umieść pokrojone krewetki w misce z posiekaną cebulą, ogórek, seler, jalapeño, pomidory, ketchup, kolendra, sok z limonki i ostry sos. Delikatnie wymieszać, aby połączyć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Gałązki Kopru Włoskiego
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj trochę schłodzonej wody do gotowania krewetek: gdy woda do gotowania ochłodzi się co najmniej do temperatury pokojowej, dodaj trochę na raz do koktajlu krewetek, aż koktajl krewetek będzie konsystencją, którą chcesz (użyj małży lub lekko osolonej wody-jedna trzecia łyżeczki soli rozpuszczonej w filiżance wody - jeśli zaczynasz od już gotowanych i obranych krewetek).
Składniki, których będziesz potrzebować
100% Tequila Blanco
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania Szkła
5
Wymieszać z solą, ostrym sosem, awokado: podawać, dodać sól i więcej ostrego sosu do smaku i delikatnie wymieszać w posiekanych awokado. Zanurz całe krewetki w koktajlu i ułóż je na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.