Koktajl Krewetkowy

Koktajl Krewetkowy
Koktajl krewetkowy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 187 kalorii, 24g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści laurowych, gałązki pietruszki, tabasco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Shrimp Cocktail Bar: Klasyczny Sos Koktajlowy, Avocado Crema, Remoulade, Koktajl z krewetek, ananasów i awokado (Cocktail de Camarones con Piña y Aguacate), oraz Pieczony koktajl krewetkowy z pikantnym sosem koktajlowym Sriracha.

Instrukcje

1
Połączyć wszystko z wyjątkiem krewetek w rondlu 4-quart lub garnek na dużym ogniu i doprowadzić go do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj krewetki, mieszać, i usunąć patelnię z ognia. Przykryć pokrywką szczelne i odstawić, aż krewetki są nieprzezroczyste i po prostu gotowane przez, o 10 protokół. W międzyczasie wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i odstawić na bok.Gdy krewetki są gotowe, osuszyć je w sitku ustawionym w zlewie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przenieść je na przygotowaną blachę do pieczenia i ułożyć w jednej warstwie, usuwając i odrzucając wszelkie ciała stałe z płynu kłusowniczego, które przykleiły się do krewetki (zawartość wyrzucić również w sitku).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 10 minut
5
Przenieść krewetki do dużej miski i przykryć folią. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Tymczasem, zrobić sos koktajlowy.Do sosu koktajlowego: wymieszać wszystkie składniki razem w średniej misce. Smak i doprawić więcej pieprzu w razie potrzeby. Przykryć miskę folią i schłodzić, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KoktajlowySos Koktajlowy
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Podawać krewetki z sosem do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn