Kokosowe puddingi ryżowe z chrupiącym kokosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc daj Kokosowe puddingi ryżowe z chrupiącym kokosem. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 475 kalorii, 5G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sól, cukier, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Curry z jajkiem kokosowym z czerwonym ryżem i chrupiącą szalotką, Crispy Tofu & Rice Noodles In Red Curry Coconut Sauce, oraz Bezglutenowe to ja: chrupiąca flądra z Bok Choy, Tatsoi i ryż kokosowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem.
Ubij białko jaja, cukier, wanilię i sól w średniej misce, aby wymieszać.
Dodać wiórki kokosowe i wrzucić, aż równomiernie nawilżone.
Masę kokosową rozprowadzić równomiernie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż kokosowy będzie jasny złoty i zacznie chrupiące, mieszając i obracając często, o 22 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Połącz lekkie mleko kokosowe, zwykłe mleko kokosowe, cukier, rozdrobniony kokosowy, ryż i 3/4 łyżeczki soli w ciężkim dużym rondlu. Jeśli używasz fasoli waniliowej, zeskrobuj nasiona z fasoli; dodaj fasolę do rondla. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wyreguluj ciepło tak, aby mieszanina ledwo się gotowała; przykryj częściowo i gotuj, aż płyn będzie lekko przezroczysty, a budyń zagęści się do konsystencji luźnej płatków owsianych, często mieszając i skrobając dno i boki patelni, około 45 minut.
Usuń fasolę wanilii, jeśli używasz, lub wymieszaj ekstrakt wanilii.
Podzielić budyń między dziesięć 3/4 szklanki ramekins lub deser szklanki. DO AHEAD: może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. W razie potrzeby, podgrzewać w kuchence mikrofalowej, aż do podgrzania przed podaniem.
Posypać chrupiącym kokosem puddingiem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i sklepach z żywnością naturalną.** Dostępne w wielu supermarketach oraz na rynkach indyjskich, Południowo-azjatyckich i łacińskich.