Kokos krewetki Beignets z sosem z galaretki pieprzowej
Kokos krewetki Beignets z sosem z galaretki pieprzowej jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz krewetki, piwo bursztynowe, musztarda kreolska i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sos Z Galaretki Pieprzowej, Sos Barbecue Z Galaretką Pieprzową, oraz Kotlety Wieprzowe W Sosie Z Galaretki Pieprzowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij ciężki, głęboki rondel co najmniej 6 cali oleju.
Podgrzać olej na średnim ogniu, aż zarejestruje się 171° na termometrze głębokiego smażenia.
Aby zrobić sos, połączyć galaretkę, musztardę i ocet; ubijać, aż będzie gładka i schłodzić, aż będzie potrzebna (można to zrobić 1 dzień wcześniej).
Aby ciasto, w dużej misce, połączyć mąkę, kokos, proszek do pieczenia, sól, pieprz cayenne, i zielona cebula.
Składniki dokładnie wymieszać i zrobić studnię w środku.
Powoli wlewaj piwo do studni, ubijając od wewnątrz na zewnątrz, aż mieszanina uzyska konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli nie, rozetrzyj go odrobiną wody.
Ułóż talerz papierowymi ręcznikami i przygotuj. Złóż krewetki do ciasta. Za pomocą 2 łyżki, ostrożnie scoop jeden Panter-powlekane krewetki w jednej łyżce, a z drugiej łyżki, wcisnąć mieszaninę do gorącego oleju (należy uważać, aby nie plusk oleju). Aby uzyskać najlepsze wyniki, smażyć nie więcej niż cztery beignety na raz. Za pomocą łyżki szczelinowej, przekręcić beignets gotować 1 minutę na stronę, aż puffy i jasnobrązowy na całym. Łyżką szczelinową wyjąć beignets z oleju i pozostawić do spuszczenia na przygotowanej płycie.
Do podania doprawiamy solą i dodajemy sos.
Przedruk za zgodą Southern Comfort: nowe spojrzenie na przepisy, z którymi dorastaliśmy przez Allison Vines-Rushing i Slade Rushing, © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.Allison Vines-Rushing i Slade Rushing wkroczyli na kulinarną scenę w 2003 roku jako szefowie luksusowego baru Oyster Jack ' s, który the New York Times nazwał "jedną z najbardziej charakterystycznych nowych restauracji od lat" i zdobył Allison nagrodę James Beard Rising Star award w 2004 roku. W 2005 roku para powróciła do Luizjany, by otworzyć Longbranch, a w 2007 roku MiLa w Nowym Orleanie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.