Knedle Z Jabłkami Mamy
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj Mom's Apple Dumplings. Jedna porcja zawiera 586 kalorii , 6 g białka i 39 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, cukru, ciężkiej śmietanki do ubijania i kwaśnych jabłek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 28% wyniku , co nie jest wynikiem doskonałym. Podobne przepisy to Knedle z jabłkami dla mamy Makeover , Knedle z kurczakiem i maślanką dla Mamy i Kluski z jabłkami .
Instrukcje
Aby przygotować syrop, w małym rondlu zagotuj wodę, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; w razie potrzeby dodać masło i barwnik spożywczy. Mieszaj, aż masło się rozpuści; odłożyć na bok.
Na knedle w małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; pokroić w kostkę, aż będzie krucha. Stopniowo dodawaj mleko, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 18 cali. x 12 cali prostokąt.
Pokrój na sześć kwadratów.
Umieść jabłko na środku każdego kwadratu.
Połącz 2 łyżeczki cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej; posypać jabłkami. Kropka z masłem. Podnieś rogi ciasta do środka; ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Polej syropem kluski; posypać pozostałym cukrem.
Piec w temperaturze 375°C przez 35 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe, a jabłka miękkie.
Podawać na ciepło ze śmietaną.