Klopsiki z piekarnika
Klopsiki z piekarnika mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 20 porcji i kosztuje 32 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 115 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 26 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, sos sojowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 18%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także klopsiki z piekarnika, klopsiki z piekarnika i NAJLEPSZE klopsiki z piekarnika // wideo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 9 cali i odłóż na bok.
Z mielonej wołowiny uformuj 20 klopsików. Smażyć je ze wszystkich stron na dużej patelni na średnim ogniu, około 15 minut.
Wymieszaj w misce keczup, skrobię kukurydzianą, wodę, cukier, ocet, musztardę, sól i sos sojowy, aż cukier się rozpuści, a skrobia kukurydziana będzie gładka.
Usmażone klopsiki ułożyć w przygotowanym naczyniu do pieczenia i polać sosem.
Piec 30 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż sos zgęstnieje, a klopsiki będą ugotowane.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Specjalna Cuvee Bollinger Brut]()
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.