Klopsiki z dziczyzny w suszonym sosie wiśniowym

Klopsiki z dziczyzny w suszonym sosie wiśniowym
Klopsiki z dziczyzny w suszonym sosie wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mieloną dziczyznę, liść laurowy, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pulpety z dziczyzny Curry w suszonych na słońcu pomidorach, Dziczyzna z solą rozmarynową w sosie wiśniowo-Cabernetowym, oraz Pulpety z suszonym sosem żurawinowo-morelowym.

Instrukcje

1
Rozdrobnić mieloną dziczyznę i mieloną wołowinę do miski mieszalnika o dużej wytrzymałości; posypać 2 łyżeczkami soli, pieprzu i ziela angielskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać 1/4 szklanki cebuli i kolejne 5 składników; dokładnie wymieszać z małą prędkością. Kształt mieszaniny na 1 " klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać klopsiki w partiach, i gotować, aż rumiane, obracając często.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
5
Usuń klopsiki z patelni z łyżką szczelinową; odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Posiekaną cebulę i seler ugotować na patelni na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać posiekany czosnek; gotować 30 sekund. Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać z koncentratem pomidorowym. Gotować, aż pasta zacznie brązowieć. Wymieszać wiśnie i następne 6 składniki; gotować na średnim ogniu, skrobanie bitów, które przylegają do dna patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aż płyn zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj bulion; powrót do wrzenia i gotować 15 minut lub aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
9
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić i wyrzucić gałązki liścia laurowego i tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Wlać sos do pojemnika elektrycznego blendera; przykryć i przetworzyć do gładkości, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Wlać mieszaninę z powrotem do patelni przez siatkę drucianą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodaj klopsiki do sosu wiśniowego. Doprowadzić sos do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż klopsiki są dokładnie ogrzane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Przełożyć klopsiki i sos do przetartego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Podawać na ciepło z drewnianymi kostkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawSos
Magazyn