Klopsiki z dziczyzny w suszonym sosie wiśniowym
Klopsiki z dziczyzny w suszonym sosie wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 48 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mieloną dziczyznę, liść laurowy, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Pulpety z dziczyzny Curry w suszonych na słońcu pomidorach, Dziczyzna z solą rozmarynową w sosie wiśniowo-Cabernetowym, oraz Pulpety z suszonym sosem żurawinowo-morelowym.
Instrukcje
Rozdrobnić mieloną dziczyznę i mieloną wołowinę do miski mieszalnika o dużej wytrzymałości; posypać 2 łyżeczkami soli, pieprzu i ziela angielskiego.
Dodać 1/4 szklanki cebuli i kolejne 5 składników; dokładnie wymieszać z małą prędkością. Kształt mieszaniny na 1 " klopsiki.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać klopsiki w partiach, i gotować, aż rumiane, obracając często.
Usuń klopsiki z patelni z łyżką szczelinową; odstawić i ogrzać.
Posiekaną cebulę i seler ugotować na patelni na złoty kolor.
Dodać posiekany czosnek; gotować 30 sekund. Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać z koncentratem pomidorowym. Gotować, aż pasta zacznie brązowieć. Wymieszać wiśnie i następne 6 składniki; gotować na średnim ogniu, skrobanie bitów, które przylegają do dna patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aż płyn zmniejszy się o około połowę.
Dodaj bulion; powrót do wrzenia i gotować 15 minut lub aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić i wyrzucić gałązki liścia laurowego i tymianku.
Wlać sos do pojemnika elektrycznego blendera; przykryć i przetworzyć do gładkości, zatrzymując się raz, aby zeskrobać boki.
Wlać mieszaninę z powrotem do patelni przez siatkę drucianą.
Dodaj klopsiki do sosu wiśniowego. Doprowadzić sos do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż klopsiki są dokładnie ogrzane.
Przełożyć klopsiki i sos do przetartego naczynia.
Podawać na ciepło z drewnianymi kostkami.