Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricotta e Vitello
Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricottan e Vitello to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, soli i pieprzu, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klopsiki z ricottą: Polpettone con la Ricotta, Klopsiki Z Soczewicy Ricotta, oraz Grzybowe Klopsiki Ricotta.
Instrukcje
1
W misce robota kuchennego, połączyć cielęcinę, ser, jajko, Parmigiano, gałka muszkatołowa, sól i pieprz. Gdy mieszanina jest dobrze wymieszana, uformuj ją w kilka kulek o średnicy 1 cala. Lekko odkurzyć każdą kulkę mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Parmigiano Reggiano
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W dużej, patelni o ciężkim dnie z dość wysokimi bokami, rozgrzać olej na dużym ogniu, aż do samego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodać kulki, kilka na raz, i gotować, aż będą jednolicie złoty kolor.
4
Usuń za pomocą pająka lub łyżki szczelinowej i utrzymuj ciepło, podczas gdy pozostałe klopsiki są gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Tymczasem w małym rondlu podgrzej sos pomidorowy na dużym ogniu, aż zacznie się bąbelkować. Utrzymuj ciepło, podczas gdy klopsiki gotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Klopsiki podawać w ostrym sosie, z liśćmi bazylii posypanymi jako dekoracja.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
7
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek