Klopsiki Wieprzowe Z Jabłkami
Klopsiki wieprzowo-jabłkowe to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 16 porcjami. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sos sojowy, brązowy cukier, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Klopsiki wieprzowo-jabłkowe, Pieczone klopsiki wieprzowo-jabłkowe (Gary Rhodes), oraz Klopsiki Wieprzowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj naczynie do pieczenia 2-ćwiartkowe za pomocą sprayu do gotowania.
Suszone grzyby umieść w misce.
Grzyby zalać 1/4 szklanki ciepłej wody; pozostawić do namoczenia, aż grzyby ponownie nawodnione, około 30 minut.
Odcedzić, rezerwując wodę i odstawić zarówno grzyby, jak i wodę.
Połączyć mieloną wieprzowinę, marchew, cebulę, czosnek, 2 łyżki sosu sojowego, odsączone grzyby i białko jaja w dużej misce; wymieszać z rękami, aż równomiernie połączone. Uformuj mieszaninę na 16 klopsików; ułóż w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Wymieszać wodę z grzybów, sos jabłkowy, 1/4 szklanki wody, syrop klonowy, 2 łyżki sosu sojowego i brązowy cukier razem w misce; polać klopsiki. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut.
Wyjmij folię z naczynia i kontynuuj pieczenie, aż klopsiki zostaną ugotowane i nie będą już różowe w środku, o 20 minut więcej.