Klopsiki w sosie śmietanowym
Klopsiki w sosie śmietanowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 740 kalorii, 31g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cebulę, koper chwastów, mąki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczarkowy Sos Śmietankowy, Klopsiki Ze Śmietaną, oraz Kurczak Z Papryką W Sosie Śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Umieść makaron jajeczny w garnku, gotuj przez 8 do 10 minut, aż al dente, i odcedzić.
W misce wymieszaj wołowinę, 1 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, jajek i cebuli. Formować w małe klopsiki wokół oliwek.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu, i gotować klopsiki, aż równomiernie brązowy.
Usuń klopsiki z patelni, zastrzegając olej; ustawić klopsiki na bok, i ogrzać.
Wymieszać mąkę do zarezerwowanego oleju na patelni. Stopniowo wymieszać w wodzie, tworząc gęsty sos. Wymieszać z kwaśną śmietaną, koperkiem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli i gotować, aż się ogrzeje.
Polać klopsiki i podawać na ugotowany makaron jajeczny.