Klopsiki Tandoori z kolendrą Raita
Przepis Tandoori klopsiki z kolendry Raita może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Na 95 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka cayenne, chutney z tamaryndowca, ogórek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tandoori Udka Z Kurczaka Z Raitą, Kurczak Tandoori Z Ogórkiem Raita, oraz Tandoori Noga Jagnięca Z Ogórkiem Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uwaga kucharza: jeśli chutney z tamaryndowca jest niedostępny, można zastąpić masło jabłkowe odrobiną soku z cytryny i mieszanką cayenne.
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu i gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać 1/4 łyżeczki soli, curry i dwie trzecie czosnku i kontynuować gotowanie, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić.
Lekko posmarować blachą do pieczenia.
Dodać wołowinę, 1/4 szklanki jogurtu, bułka tarta, chutney tamaryndowca, papryka, cayenne, jeśli używasz, 1 1/4 łyżeczki soli i jaj do mieszanki cebuli.
Połącz składniki za pomocą rąk. Formuj w kulki 1 1/4 cala, tocząc je lekko między dłońmi, aby nadać kształt.
Umieścić na naoliwionej blachy do pieczenia, luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Piec klopsiki, aż rumiane, o 20 protokół.
W międzyczasie wymieszaj pozostałe 3/4 szklanki jogurtu, pozostały czosnek, 1/2 łyżeczki soli i kolendry w małej misce. Ułóż każdy klopsik na kawałku sałaty na półmisku. Top z tartym ogórkiem i odrobiną chutney z tamaryndowca i podawać z sosem jogurtowym.