Klopsiki o zapachu cytryny: Polpettine al Limone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj klopsiki o zapachu cytryny: Polpettine al Limone. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,49 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 24g tłuszczu i w sumie 424 kalorii. Jeśli masz pod ręką pietruszkę płaską, ząbek czosnku, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 56%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kolacja dziś wieczorem: klopsiki wieprzowo-cytrynowe "Polpettine", Mini klopsiki-Polpettine di Carne, oraz Linguine Al Limone z grillowanymi klopsikami z kurczaka Chia.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cielęcinę, jajko, czosnek, skórkę z cytryny, Parmigiano, pietruszkę i kawałki chleba, mieszając drewnianą łyżką, aż dobrze się wymieszają. Sól i pieprz do smaku.
Rękami uformuj mieszankę mięsną w małe klopsiki, polpettine, wielkości piłek golfowych.
Umieść mąkę w płytkiej misce i przełóż każdy klopsik przez mąkę, strząsając nadmiar mąki.
Na 14-calowej patelni do smażenia rozgrzej olej na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie wędzony.
Dodaj klopsiki i gotuj na delikatnym ogniu, od czasu do czasu obracając, aż będą ugotowane i złocistobrązowe ze wszystkich stron, około 25 minut.
Po ugotowaniu polej klopsiki sokiem z cytryny, upewniając się, że każdy klopsik wchłonie część soku i smaku cytryny.
Udekoruj natką pietruszki i płatkami chili.