Grillowana noga jagnięca z sosem Mango i miętą

Grillowana noga jagnięca z sosem Mango i miętą
Grillowana noga jagnięca z sosem Mango i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 723 kalorie, 39g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz ser feta, puree z mango, hawajską sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawione kotlety jagnięce z sosem miętowo-Mango, Grillowana noga jagnięca z sosem jogurtowo-miętowym, oraz Kotlety jagnięce z grilla z sosem Cilantro miętowym przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i zalać jagnięciną. Przykryć i marynować na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2
Jagnięcinę wyjąć z marynaty. Stadnina z ząbkami czosnku i liśćmi rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Doprawić hawajską solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Grill do średnio rzadkiego, (130 stopni F rejestry temperatury wewnętrznej na termometrze natychmiastowego odczytu), nad węglami drzewnymi kiawe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
5
W małym rondlu dodaj ocet i cukier. Gotować na średnim ogniu, aż cukier rozpuszcza się i zaczyna się jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać wino i gotować, zmniejszając o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać pozostałe składniki i połowę mięty. Dusić 10 minut niech smaki poślubić. Przyprawy wyregulować solą i pieprzem. Pozostałą miętę wymieszać tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Jagnięcinę cienko pokroić w poprzek ziarna. Na talerzu podsmaż jagnięcinę na grillowanych warzywach i grillowanym mango. Jagnięcinę polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
9
Dekoruj pokruszonym serem Feta i gałązkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1Hawajska (tajska) papryka chili drobno mielonaHawajska (tajska) papryka chili drobno mielona57Orzechy dowolne (posiekane)dobre wytrawne białe winodobre wytrawne białe wino4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySer FetaSer Feta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży starty imbirświeży starty imbir2(zima)świeże posiekane liście miętyświeże posiekane liście mięty2(zima)grubo posiekane świeże liście rozmarynu, plus więcej do włożenia do mięsagrubo posiekane świeże liście rozmarynu, plus więcej do włożenia do mięsa2(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaCzosnek obranyCzosnek obrany3(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieży mielony czarny pieprzŚwieży mielony czarny pieprz2(zima)posiekane liście lawendyposiekane liście lawendy907Orzechy dowolne (posiekane)noga jagnięca bez kości, oddzielić mięśnie i przyciąć dowolną tkankę łącznąnoga jagnięca bez kości, oddzielić mięśnie i przyciąć dowolną tkankę łączną1sliceMango grillowaneMango grillowane85Orzechy dowolne (posiekane)puree z mangopuree z mango1sprigMiętaMięta113Orzechy dowolne (posiekane)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów113Orzechy dowolne (posiekane)pokrojona cebulapokrojona cebula1pomarańczowy, obrany w paski z obieraczką do ziemniakówpomarańczowy, obrany w paski z obieraczką do ziemniaków1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)popękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz3(zima)8 szklanek połówek zielonych winogron8 szklanek połówek zielonych winogron85Orzechy dowolne (posiekane)dobre czerwone winodobre czerwone wino57Orzechy dowolne (posiekane)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyHawajska sól morskaHawajska sól morska4pąki anyżu gwiaździstego, popękanepąki anyżu gwiaździstego, popękane57Orzechy dowolne (posiekane)bulion cielęcybulion cielęcy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWarzywa, grillowaneWarzywa, grillowane3(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćEkspert
Gotowe W11 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn