Klopsiki Holenderskie (Bitterballen)
Holenderskie klopsiki (Bitterballen) wymagają około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Za 34 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Przynosi ci smak domu. Wystarczy mieszanka oleju, pieprzu, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Klopsiki Holenderskie (Bitterballen), Klopsiki Holenderskie (Bitterballen), oraz Bitterballen.
Instrukcje
W dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Ostrożnie dodaj mięso i pietruszkę; gotuj i mieszaj przez 2-5 minut lub do momentu, gdy mięso przestanie być różowe. Dodaj sól, gałkę muszkatołową i pieprz.
Przełóż do miski; wstaw do lodówki na 3-4 godziny lub do schłodzenia.
Umieść bułkę tartą w małej płytkiej misce. W innej misce ubij jajka, mleko i olej. Upuść mieszankę mięsną łyżkami stołowymi na bułkę tartą; uformuj kulki. Zanurz klopsiki w mieszance jajecznej, a następnie ponownie posmaruj okruchami. Na patelni elektrycznej lub frytkownicy rozgrzej olej do 375°.
Smaż klopsiki po kilka na raz przez 2-4 minuty lub na złoty kolor ze wszystkich stron.
Odcedź na ręcznikach papierowych.
W razie potrzeby podawaj na gorąco z musztardą.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron]()
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.