Klopsiki a La Pizzaiola
Jeśli 66 centów za porcję spada w budżecie, klopsiki a La Pizzaiola może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 137 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, pastę pomidorową, płatki pieprzu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klopsiki a La Pizzaiola, Pizzaiola Cielęca, oraz Plamiak Pizzaiola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. pokrój wędzoną mozzarellę w kostkę 1/2 cala. Odstawić. W robocie kuchennym pulse szalotki, suszone pomidory, bazylia, rozdrobniona mozzarella, parmezan, pasta pomidorowa, płatki czerwonej papryki, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu do wymieszania.
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Dodać wołowinę i wieprzowinę i za pomocą drewnianej łyżki lub czystych rąk mieszać do połączenia. Formować w 1 1/4 do 1 1/2-calowe klopsiki. Włóż 1 kostkę wędzonej mozzarelli do środka każdej klopsiki i uformuj wokół niej mięso, zamykając ser. W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać równe części oliwy z oliwek i oleju roślinnego, aby wypełnić patelnię w połowie.
Podgrzać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia osiągnie 350 stopni F. w partiach smażyć klopsiki do ciemnobrązowego, 1 do 2 minut.
Wyjąć i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu.
Usmażone klopsiki ułożyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia. Umieścić w piekarniku i piec do gotowane przez, 10 do 12 protokół. Lekko ostudzić, a następnie podawać od razu z sosem marinara, w razie potrzeby.