Klon-piernik garnki de Crème
Klon-piernik garnki de Crème może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś szczyptę zmielonych goździków, szczyptę soli, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Klon Dynia garnki de Creme, Klonowe garnki de Crème z Pralinkami migdałowymi, oraz Dyniowe garnki de Crème z klonowym burbonem bitą śmietaną.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Połącz pół na pół i pozostałe składniki w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż mieszanina osiągnie 180 lub do momentu, gdy wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Zmniejszyć temperaturę do średniej i gotować, aż mieszanina lekko zgęstnieje (około 2 minut), stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 8 (4-uncji) ramekins lub budyń kubki.
Umieść ramekiny w metalowej patelni do pieczenia 13 x 9 cali; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 300 przez 1 godzinę lub aż środek ledwo porusza się, gdy ramekins są dotykane.
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 4 godziny.