Klon-musztarda-mieszany pieprz glazurowany łosoś z brukselką

Klon-musztarda-mieszany pieprz glazurowany łosoś z brukselką Slaw może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 8,74 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka octu jabłkowego, koszerna sól i pieprz, brukselka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Brukselka z sosem musztardowym i klonowymi orzechami pekan, Brukselka z sosem musztardowym i klonowymi orzechami pekan, oraz Klon-glazurowany Kurczak z jabłkiem-brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 4 filiżanki zrębków hickory, nasączanych przez 1 godzinę
Ubij razem 2 szklanki wody, syrop klonowy, sól i całe ziarna pieprzu w misce.
Dodać łososia, umieścić kawałek folii na i umieścić talerz na górze, aby utrzymać zanurzenie. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Łososia wyjąć z solanki. Osusz łososia papierowymi ręcznikami i umieść na blasze do pieczenia, umieść w chłodnym, suchym miejscu (nie w lodówce), aż powierzchnia ryby będzie sucha i matowa, od 1 do 3 godzin w zależności od wilgotności. Do przyspieszenia procesu można użyć wentylatora.
Połącz syrop klonowy, musztardę i pokruszone różowe ziarna pieprzu.
Wyjąć ruszt grillowy i płytkę ceramiczną z kuchenki. Roztrzep nasączone wióry drzewne na wierzchu. Wyreguluj kuchenkę, aby utrzymać temperaturę od 150 do 160 stopni F. Temperatura ta powinna być utrzymywana przez cały dym. Połóż na ceramicznej płycie. Dym, aż najgrubsza część ryby zarejestruje 150 stopni, około 1 godziny 30 minut. Zacznij szczotkować szkliwem co kilka minut przez ostatnie 15 minut procesu palenia.
Łososia podawać z brukselką.
W dużej misce wymieszać olej, ocet, sok z cytryny, musztardę, syrop klonowy, sól z selera oraz sól i pieprz.
W robocie kuchennym z nasadką na tarce, posiekaj brukselkę. (Jeśli nie masz robota kuchennego, możesz zetrzeć ręcznie lub przeciąć bardzo cienko nożem.)
Przełożyć do miski z sosem.
Dodaj radicchio i szczypiorek i wrzucić do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut przed podaniem (aby kiełki się rozpadły i zmiękły).
Dodać orzechy włoskie przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.