Klon lepki-pasternak szkliwiony z orzechami pekan

Klon lepki-pasternak szkliwiony z orzechami pekan
Need a bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne FODMAP przystawka? Lepki klon-glazurowany pasternak z orzechami pekan może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 234 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 4 fanów. Jeśli masz pasternak, połówki orzechów pekan, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest doskonałe. Spróbuj Pasternak duszony z syropem klonowym i orzechami pekan, Pasternak Szkliwiony Klonem, oraz Klon-Pasternak szkliwiony na jarmużu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Na dużą blachę do pieczenia wrzucić pasternak z olejem i dużą ilością przypraw. Gotować na niskiej półce w piekarniku przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Wyjąć z piekarnika, skropić syropem klonowym, rozsypać na orzechach pekan i wszystko razem wrzucić. Gotować przez kolejne 5-10 minut, aż pasternak zacznie karmelizować i chrupiąc na końcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn