Klon Kruchy
Klon Shortbread może być tylko deser szukasz. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 167 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, wanilię, niebieloną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Kruche Klonowo-Orzechowe, Kruche Pieczywo Klonowe, oraz Boczek Klonowy Kruchy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i umieść 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem w zamrażarce, aby schłodzić.
Masło Blend, brązowy cukier, 2 łyżki cukru klonowego, i wanilia w robocie tylko do gładkiej, o 30 sekund. Mąkę, skrobię kukurydzianą i sól przesiać na maśle i pulsować tylko do momentu utworzenia grudek (około 8 impulsów).
Nacisnąć równomiernie na schłodzoną patelnię, a następnie posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami cukru klonowego. Nakłuć widelcem i zamrozić 5 minut.
Piec w środku piekarnika, aż krawędzie będą złote, 25 do 30 minut. Ostudzić na patelni na stelażu 5 minut i, jeszcze ciepłe, pokroić na 8 klinów. Całkowicie ostudzić przed wyjęciem z patelni.
Pieczywo przechowuje się w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez 5 dni.