Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyka klonowego z sosem Bourbon-Pecan. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1425 kalorii, 140g białka, oraz 74g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, mąkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z orzechami w sosie Bourbon Maple Cream, Klon-glazurowany Indyk z sosem, oraz Klon-glazurowany Indyk z sosem cebulowo-jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Palcami delikatnie rozluźnij skórę na piersi indyka i udach; staraj się nie rozrywać skóry. Ustaw dużą torbę do pieczenia piekarnika w bardzo dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Włóż indyka do torby, a jama się skończy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
W misce wymieszaj bourbon z sokiem pomarańczowym, syropem klonowym, tymiankiem i 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Powoli wlej mieszaninę pod skórę indyka i naciśnij, aby równomiernie rozprowadzić ją na piersi i udach. Owinąć indyka szczelnie w worek i zamknąć krawatem twist. Przechowywać w lodówce przez noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Jak Zazdrość Anioła
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjmij indyka z worka i ustaw go na dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Zalać marynatą do dużej miarki. Wcierać 6 łyżek masła pod skórę piersi, a pozostałe 2 łyżki wcierać w skórę. Nogi indyka związać sznurkiem.
Wlać 1/2 szklanki zastrzeżonej marynaty do patelni i smażyć indyka przez 30 minut. Indyka zalać sokami z patelni i dodać 1 szklankę wody do patelni. Piecz indyka przez 1 godzinę dłużej, piecz go co pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Dodaj pozostałą marynatę do patelni. Indyka luźno przykryć folią aluminiową i piec przez około 2 godziny dłużej, czyli do momentu, gdy w najgrubszą część uda włożony zostanie termometr błyskawicznie odczytujący 16
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, Obrane
9
Ostrożnie przenieś indyka na deskę do rzeźbienia, pozwalając, aby soki we wnęce wpadały na patelnię. Przykryć luźno folią i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
10
Wlać soki z patelni do miski i odtłuścić tłuszcz: rezerwy 6 łyżek tłuszczu. W dużym rondlu wymieszaj tłuszcz z mąką, aby utworzyć pastę. W średnim rondlu rozgrzej bogaty wywar z indyka i powoli ubijaj go na pastę mączną. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
11
Ubij w zarezerwowanych soków patelni i dusić na małym ogniu, ubijając często, aż zgęstnieje i aromatyczne, o 25 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z orzechami pekan; przełożyć do dużego sosu. Indyka pokroić, ułożyć na półmisku i podawać z sosem pekanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty