Klon-glazurowany Indyk z sosem Bourbon-Pecan

Klon-glazurowany Indyk z sosem Bourbon-Pecan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyka klonowego z sosem Bourbon-Pecan. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1425 kalorii, 140g białka, oraz 74g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, mąkę, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z orzechami w sosie Bourbon Maple Cream, Klon-glazurowany Indyk z sosem, oraz Klon-glazurowany Indyk z sosem cebulowo-jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Palcami delikatnie rozluźnij skórę na piersi indyka i udach; staraj się nie rozrywać skóry. Ustaw dużą torbę do pieczenia piekarnika w bardzo dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Włóż indyka do torby, a jama się skończy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
W misce wymieszaj bourbon z sokiem pomarańczowym, syropem klonowym, tymiankiem i 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Powoli wlej mieszaninę pod skórę indyka i naciśnij, aby równomiernie rozprowadzić ją na piersi i udach. Owinąć indyka szczelnie w worek i zamknąć krawatem twist. Przechowywać w lodówce przez noc. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjmij indyka z worka i ustaw go na dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Zalać marynatą do dużej miarki. Wcierać 6 łyżek masła pod skórę piersi, a pozostałe 2 łyżki wcierać w skórę. Nogi indyka związać sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
7
Wlać 1/2 szklanki zastrzeżonej marynaty do patelni i smażyć indyka przez 30 minut. Indyka zalać sokami z patelni i dodać 1 szklankę wody do patelni. Piecz indyka przez 1 godzinę dłużej, piecz go co pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Dodaj pozostałą marynatę do patelni. Indyka luźno przykryć folią aluminiową i piec przez około 2 godziny dłużej, czyli do momentu, gdy w najgrubszą część uda włożony zostanie termometr błyskawicznie odczytujący 16
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Ostrożnie przenieś indyka na deskę do rzeźbienia, pozwalając, aby soki we wnęce wpadały na patelnię. Przykryć luźno folią i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wlać soki z patelni do miski i odtłuścić tłuszcz: rezerwy 6 łyżek tłuszczu. W dużym rondlu wymieszaj tłuszcz z mąką, aby utworzyć pastę. W średnim rondlu rozgrzej bogaty wywar z indyka i powoli ubijaj go na pastę mączną. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Ubij w zarezerwowanych soków patelni i dusić na małym ogniu, ubijając często, aż zgęstnieje i aromatyczne, o 25 protokół. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z orzechami pekan; przełożyć do dużego sosu. Indyka pokroić, ułożyć na półmisku i podawać z sosem pekanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
SOS ŁódźSOS Łódź
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia45
Magazyn