Klon-glazurowane pączki z kwaśnej śmietany z cukrem-orzech Streusel
Klon glazurowane kwaśnej śmietany pączki z cukrem-orzech Streusel może być tylko poranny posiłek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 366 kalorii, 4G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz śmietanę, orzechy włoskie, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 26%. Podobne przepisy to Klon-glazurowane pączki z kwaśnej śmietany z cukrem-orzech Streusel, Śmietankowy Coffeecake z orzechami klonowymi Streusel, oraz Pączki Z Kwaśnej Śmietany Glazurowane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem.
Białka ubić w misce do uzyskania piany, około 1 minuty.
Ubij cukier i cynamon. Złóż orzechy.
Rozprowadzić mieszaninę na przygotowanym arkuszu.
Piec do początku do wyschnięcia, o 12 protokół. Używając metalowej szpatułki, wymieszaj, aby rozbić orzechy. Kontynuuj piec, aż orzechy i powłoka są suche i złociste, o 10 protokół; ostudzić na arkuszu.
Przenieść streusel na powierzchnię roboczą. Pokroić orzechy na małe kawałki (wielkości ryżu).
Przenieść do płytkiej miski.
Ubić pierwsze 5 składników w średniej misce, aby wymieszać. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i jajka w dużej misce, aż bardzo grube, o 3 protokół. Ubić skórką pomarańczową i wanilią. Stopniowo ubić w maśle; ubić w śmietanie w 2 dodatkach. Delikatnie złożyć suche składniki w 4 dodatkach (ciasto będzie lekko lepkie). Przykryć; odstawić na 1 godzinę.
W średniej misce wymieszać cukier puder i ekstrakt z klonu.
Dodać 4 łyżki śmietany; trzepaczka do uzyskania gładkiej masy.
Ubij dodatkową śmietanę, 1 łyżeczkę na raz, aby utworzyć średnio grubą glazurę. Przykryć i odstawić do 3 godzin.
Posypać 2 obrane blachy do pieczenia lekko mąką. Wycisnąć 1/3 ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/2 do 2/3 cala. Używając okrągłego noża o średnicy 2 1/2 cala, Wytnij okrągłe ciasto. Ułóż na mącznych arkuszach. Powtórz z pozostałym ciastem w kolejnych 2 partiach. Zbierz resztki ciasta. Wycisnąć ciasto; wyciąć więcej rund ciasta, aż całe ciasto jest używane.
Używając okrągłego noża o średnicy 1 cala, Wytnij środek każdej rundy ciasta, aby pączki i otwory na pączki.
Linia 2 blachy do pieczenia z kilku warstw ręczników papierowych.
Wlać olej do dużej głębokiej patelni na głębokość 1 1/2 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia i rozgrzej olej do 365 ° F do 188°. Smaż otwory na pączki w 2 partiach, aż staną się złote, obracając raz, około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe. Smażyć pączki, 3 lub 4 na raz, do złotego koloru, około 1 minuty na stronę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pączki do ręczników papierowych. Fajne pączki i otwory na pączki całkowicie.
Pracując z 1 pączkiem na raz, rozłóż glazurę na 1 stronę, a następnie zanurz oszkloną stronę w streusel. Ułóż pączki, Streusel side up, na stojaku.
Niech glazury ustawić co najmniej 30 minut. Płaszcz otwory pączków z tej samej glazury i zanurzyć w streusel.