Klasyczny Zielony Goddess Dressing
Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 3,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Udaj się do sklepu i podnieś żółtko jaja, olej, taki jak warzywa, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Green Goddess Dressing, Green Goddess Dressing, oraz Green Goddess Dressing dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żółtko jaja, musztardę, sok z cytryny, 2 łyżeczki wody, filety anchois i czosnek w misce robota kuchennego. Po uruchomieniu procesora powoli skropić olejem, aż do uzyskania gładkiej, szczelnej emulsji. Jeśli Emulsja staje się zbyt gęsta i nie jest zasysana do łopatek procesora, rozcieńczyć kilkoma kroplami wody i kontynuować olejem. Gdy cały olej został Incorporated, dodać estragon, trybula, worcestershire, ostry sos, i wody. Proces aż zioła są drobno posiekane.
Przełożyć opatrunek do dużej miski.
Dodaj jogurt (lub kwaśną śmietanę) i szczypiorek.
Trzepaczka do połączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodając więcej worcestershire, ostrym sosem lub sokiem z cytryny według uznania. Opatrunek powinien być mocno przyprawiony.
Podawać natychmiast z warzywami do zanurzenia lub przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.