Klasyczny tort biszkoptowy
Klasyczny tort biszkoptowy przygotowuje się w około 1 godzinę od początku do końca. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 477 kalorii . Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi deser. Mieszanka masła, ekstraktu waniliowego, cukru pudru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Sponacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Ciasto biszkoptowe czekoladowe , ciasto biszkoptowe bananowe i ciasteczko biszkoptowe z brązowym cukrem i karmelami w czekoladzie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wyłóż dwie natłuszczone, okrągłe formy do pieczenia o średnicy 23 cm papierem woskowanym; natłuść i oprósz papier mąką. Odstaw. W dużej misce ubij żółtka przez 2 minuty.
Dodaj 3/4 szklanki cukru; ubijaj przez 3 minuty lub do momentu, aż mieszanina zgęstnieje i nabierze cytrynowego koloru, a następnie będzie spływać z ubijaków. Dodaj wanilię.
W innej dużej misce, czystymi trzepaczkami, ubij białka z solą na średnich obrotach, aż utworzą się lekkie, sztywne piany. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne piany. Wsypuj mąkę do żółtek, stopniowo, po jednej trzeciej. Dodaj jedną trzecią białek, wmieszaj. Wmieszaj pozostałe białka.
Rozłóż ciasto na przygotowanych foremkach.
Piecz w temperaturze 175°C przez 15–18 minut lub do momentu, aż wierzch będzie sprężysty w dotyku. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z foremek i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Do lukru, w dużej misce ubij masło, cukier puder, czekoladę, mleko i wanilię na gładką masę. W schłodzonej małej misce ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę; wmieszaj do masy czekoladowej.
Aby złożyć ciasto, przekrój każde ciasto na dwie poziome warstwy.
Rozprowadź lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
W razie potrzeby posyp startą czekoladą. Przechowuj w lodówce.