Klasyczny tort biszkoptowy

Klasyczny tort biszkoptowy
Klasyczny tort biszkoptowy przygotowuje się w około 1 godzinę od początku do końca. Za 78 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 29 g tłuszczu i łącznie 477 kalorii . Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi deser. Mieszanka masła, ekstraktu waniliowego, cukru pudru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Sponacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Ciasto biszkoptowe czekoladowe , ciasto biszkoptowe bananowe i ciasteczko biszkoptowe z brązowym cukrem i karmelami w czekoladzie są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Wyłóż dwie natłuszczone, okrągłe formy do pieczenia o średnicy 23 cm papierem woskowanym; natłuść i oprósz papier mąką. Odstaw. W dużej misce ubij żółtka przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj 3/4 szklanki cukru; ubijaj przez 3 minuty lub do momentu, aż mieszanina zgęstnieje i nabierze cytrynowego koloru, a następnie będzie spływać z ubijaków. Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
W innej dużej misce, czystymi trzepaczkami, ubij białka z solą na średnich obrotach, aż utworzą się lekkie, sztywne piany. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej, ubijając na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne piany. Wsypuj mąkę do żółtek, stopniowo, po jednej trzeciej. Dodaj jedną trzecią białek, wmieszaj. Wmieszaj pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozłóż ciasto na przygotowanych foremkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
5
Piecz w temperaturze 175°C przez 15–18 minut lub do momentu, aż wierzch będzie sprężysty w dotyku. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z foremek i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Do lukru, w dużej misce ubij masło, cukier puder, czekoladę, mleko i wanilię na gładką masę. W schłodzonej małej misce ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę; wmieszaj do masy czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Aby złożyć ciasto, przekrój każde ciasto na dwie poziome warstwy.
8
Rozprowadź lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
9
W razie potrzeby posyp startą czekoladą. Przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn