Klasyczny Sos

Klasyczny Sos
Klasyczny sos może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka marchwi, soli, podrobów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Klasyczny Sos, Klasyczny Sos, oraz Klasyczny Sos Do Patelni.

Instrukcje

1
Opłukać podroby i szyję; schłodzić wątrobę hermetycznie, aby dodać później lub zapisać do innych zastosowań. Na patelni 5-do 6-ćwiartkowej połącz podroby, szyję, cebulę, marchew, seler i 1 szklankę wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Odkrywaj; mieszaj często na dużym ogniu, aż płyn odparuje, a podroby i warzywa są rumiane i zaczynają przyklejać się do patelni, 15 do 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
WątrobaWątroba
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj 1 ćwiartka bulionu i pieprz na patelnię; wymieszać zeskrobać rumiane kawałki darmo. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żołądek będzie miękki po przekłuciu, 1 do 1 1/2 godziny. W razie potrzeby dodać wątróbkę i gotować 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wlać mieszaninę przez drobny sitko do miski. W razie potrzeby, rezerwy szyi, podroby, i wątroba do sosu; wyciągnąć mięso z szyi i drobno posiekać mięso szyi, podroby, i wątroba. Wyrzucić kości i warzywa. Zmierz bulion z indyka; w razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka, aby uzyskać 1 ćwiartkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
WątrobaWątroba
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
W nieumytej 5 - do 6-kwartowej patelni, połącz 1-kwartowy wywar z indyka i posiekane mięso z szyi, podroby i wątróbkę, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
WątrobaWątroba
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Po zakończeniu indyka wyjmij stelaż i ptaka z patelni do pieczenia. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Dodaj 2 więcej filiżanek rosołu z kurczaka do patelni i wymieszać na małym ogniu, aby zeskrobać rumiane kawałki za darmo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Wlać mieszaninę, w razie potrzeby przez drobny sitko, do wywaru z indyka i zagotować na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
W małej misce, mieszanka skrobi kukurydzianej z 1/2 szklanki wody, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Dodać do mieszaniny zapasów i ubijać do wrzenia, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia85
Magazyn