Klasyczny Sos
Klasyczny sos może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka marchwi, soli, podrobów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Klasyczny Sos, Klasyczny Sos, oraz Klasyczny Sos Do Patelni.
Instrukcje
Opłukać podroby i szyję; schłodzić wątrobę hermetycznie, aby dodać później lub zapisać do innych zastosowań. Na patelni 5-do 6-ćwiartkowej połącz podroby, szyję, cebulę, marchew, seler i 1 szklankę wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Odkrywaj; mieszaj często na dużym ogniu, aż płyn odparuje, a podroby i warzywa są rumiane i zaczynają przyklejać się do patelni, 15 do 20 minut dłużej.
Dodaj 1 ćwiartka bulionu i pieprz na patelnię; wymieszać zeskrobać rumiane kawałki darmo. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żołądek będzie miękki po przekłuciu, 1 do 1 1/2 godziny. W razie potrzeby dodać wątróbkę i gotować 10 minut dłużej.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko do miski. W razie potrzeby, rezerwy szyi, podroby, i wątroba do sosu; wyciągnąć mięso z szyi i drobno posiekać mięso szyi, podroby, i wątroba. Wyrzucić kości i warzywa. Zmierz bulion z indyka; w razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka, aby uzyskać 1 ćwiartkę.
W nieumytej 5 - do 6-kwartowej patelni, połącz 1-kwartowy wywar z indyka i posiekane mięso z szyi, podroby i wątróbkę, jeśli używasz.
Po zakończeniu indyka wyjmij stelaż i ptaka z patelni do pieczenia. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni.
Dodaj 2 więcej filiżanek rosołu z kurczaka do patelni i wymieszać na małym ogniu, aby zeskrobać rumiane kawałki za darmo.
Wlać mieszaninę, w razie potrzeby przez drobny sitko, do wywaru z indyka i zagotować na dużym ogniu.
W małej misce, mieszanka skrobi kukurydzianej z 1/2 szklanki wody, aż będzie gładka.
Dodać do mieszaniny zapasów i ubijać do wrzenia, 3 do 5 minut.