Klasyczny Chleb Francuski
Klasyczny francuski chleb jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę chlebową, drożdże, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski, Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Umieść mąkę i sól w robocie kuchennym i pulsuj 2 razy lub do wymieszania. Przy włączonym robocie powoli dodawać mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą i przetwarzać, aż ciasto utworzy kulkę. Proces przez 1 dodatkową minutę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 do 5 razy.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Dziurkuj ciasto i uformuj 6-calowy okrągły bochenek.
Umieść bochenek na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć ciasto i odstawić 30 minut lub do podwojenia luzem.
Odkryć ciasto, i zrobić 3 ukośne cięcia 1/4 cala głębokości w poprzek górnej bochenka za pomocą ostrego noża.
Połącz 1 łyżkę wody i białka jaja, a mieszankę pędzla na wierzchu bochenka.
Piec w 450 przez 20 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Uwaga: aby zrobić bagietkę, niech ciasto chlebowe wyrośnie raz. Dziurkuj ciasto i zwiń w prostokąt o wymiarach 18 x 9 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwinąć ciasto zaczynając od dłuższej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować wszelkie kieszenie powietrzne; następnie szczyp szew i krawędzie do uszczelnienia. Przykryć ciasto, odstawić i piec zgodnie z instrukcją receptury po lewej stronie.