Klasyczny Chleb Francuski

Klasyczny Chleb Francuski
Klasyczny francuski chleb jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę chlebową, drożdże, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski, Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Umieść mąkę i sól w robocie kuchennym i pulsuj 2 razy lub do wymieszania. Przy włączonym robocie powoli dodawać mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą i przetwarzać, aż ciasto utworzy kulkę. Proces przez 1 dodatkową minutę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 do 5 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dziurkuj ciasto i uformuj 6-calowy okrągły bochenek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
6
Umieść bochenek na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć ciasto i odstawić 30 minut lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Odkryć ciasto, i zrobić 3 ukośne cięcia 1/4 cala głębokości w poprzek górnej bochenka za pomocą ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Połącz 1 łyżkę wody i białka jaja, a mieszankę pędzla na wierzchu bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
10
Piec w 450 przez 20 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Uwaga: aby zrobić bagietkę, niech ciasto chlebowe wyrośnie raz. Dziurkuj ciasto i zwiń w prostokąt o wymiarach 18 x 9 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
BagietkaBagietka
PunchPunch
RolkaRolka
12
Zwinąć ciasto zaczynając od dłuższej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować wszelkie kieszenie powietrzne; następnie szczyp szew i krawędzie do uszczelnienia. Przykryć ciasto, odstawić i piec zgodnie z instrukcją receptury po lewej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia12
Magazyn