Klasyczne Pączki Glazurowane

Klasyczne Pączki Glazurowane
Klasyczne pączki glazurowane wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Na 55 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 312 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. 644 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, sól kuchenna, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Klasyczne Pączki Glazurowane, Klasyczne Pączki Bismark, oraz Pączki Glazurowane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce połączyć 1 łyżkę drożdży z 3/4 szklanki ciepłego mleka i wymieszać, aby rozpuścić drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodać 3/4 szklanki mąki i wymieszać, aby utworzyć gładką pastę. Przykryj miskę folią i pozostaw mieszaninę mąki w ciepłym miejscu na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Po upływie 30 minut, w misce miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, połącz pozostałe 1 łyżeczkę drożdży z pozostałym 1/4 szklanki mleka (mleko będzie miało temperaturę pokojową w tym momencie).
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodaj wypoczętą mieszankę mąki wraz z wanilią i żółtkami jaj i wymieszać na niskim poziomie, aż składniki są włączone i ciasto jest gładkie, o 30 sekund. Wyłącz mikser i dodaj 1 szklankę mąki, wraz z cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wymieszać na nośniku, aż ciasto zacznie się łączyć, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Dodać masło i wymieszać na nośniku, aż zostanie włączone, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
7
Wyjmij uchwyt łopatkowy z miksera i przełącz na hak do ciasta. Zacznij dodawać pozostałą mąkę, 1/4 szklanki na raz (wyłączając mikser dla każdego dodatku) i zagniataj ciasto na medium, aż całkowicie odciągnie się od boku miski i będzie gładkie i niezbyt lepkie, około 1 minuty. Ciasto będzie bardzo miękkie i wilgotne, ale nie tak lepkie, że nie można go rozwałkować. (W tym kroku możesz potrzebować tylko 1/4 szklanki mąki, więc może być resztki mąki.) Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Po upływie 30 minut delikatnie przycisnąć ciasto, aby usunąć pęcherzyki gazu, a następnie schłodzić, przykryć, przez co najmniej 1 godzinę i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Gdy ciasto będzie gotowe do rozwałkowania, wyłóż blachę do pieczenia lekko posypaną mąką ręcznikiem non-frotte. Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto na grubość 1/2 cala. Za pomocą foremek do pączków lub ciastek Wytnij okrągłe o średnicy 3 cali z otworami o średnicy 1 cala. (W przypadku nadziewanych pączków nie wycinaj dziur.) Ułóż pączki na przygotowanej blasze do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal między pączkami. Przykryć pączki luźno folią i niech dowód w ciepłym miejscu, aż prawie dwukrotnie w wielkości, 30 do 40 minut. Sprawdź, czy pączki są gotowe co 5 do 10 minut. Aby przetestować, użyj palca, aby lekko dotknąć jednego z pączków. Jeśli ciasto wraca natychmiast, potrzebuje więcej czasu; jeśli wraca powoli, jest gotowe; a jeśli ciasto nie wraca w ogóle, jest nadmiernie odporne. Można uderzyć w dół i przerolować over-proofed ciasta raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PunchPunch
OrzechyOrzechy
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Podczas gdy pączki są proofing, linia blachy do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych i umieścić stojak drutu na ręczniki. W dużym garnku o dużym dnie lub frytkownicy podgrzewaj co najmniej 2 cale oleju, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 182°. pracując partiami, użyj metalowej łyżki lub szpatułki, aby ostrożnie umieścić pączki w gorącym oleju. Smażyć, przerzucając raz, aż światło złoty kolor, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
FrytkownicaFrytkownica
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
SzpatułkaSzpatułka
GarnekGarnek
11
Przenieś tak jak zrobiono do stojaka drucianego i przywróć olej do 360°f między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
Pączki lekko ostudzić przed polewaniem glazurą z cukru podstawowego lub polewą czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
GlazuraGlazura
CukierCukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn