Klasyczne Pączki Glazurowane
Klasyczne pączki glazurowane wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Na 55 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 312 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez feeds.epicurious.com. 644 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka aktywnych drożdży, sól kuchenna, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Klasyczne Pączki Glazurowane, Klasyczne Pączki Bismark, oraz Pączki Glazurowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połączyć 1 łyżkę drożdży z 3/4 szklanki ciepłego mleka i wymieszać, aby rozpuścić drożdże.
Dodać 3/4 szklanki mąki i wymieszać, aby utworzyć gładką pastę. Przykryj miskę folią i pozostaw mieszaninę mąki w ciepłym miejscu na 30 minut.
Po upływie 30 minut, w misce miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, połącz pozostałe 1 łyżeczkę drożdży z pozostałym 1/4 szklanki mleka (mleko będzie miało temperaturę pokojową w tym momencie).
Dodaj wypoczętą mieszankę mąki wraz z wanilią i żółtkami jaj i wymieszać na niskim poziomie, aż składniki są włączone i ciasto jest gładkie, o 30 sekund. Wyłącz mikser i dodaj 1 szklankę mąki, wraz z cukrem i solą.
Wymieszać na nośniku, aż ciasto zacznie się łączyć, około 30 sekund.
Dodać masło i wymieszać na nośniku, aż zostanie włączone, o 30 sekund.
Wyjmij uchwyt łopatkowy z miksera i przełącz na hak do ciasta. Zacznij dodawać pozostałą mąkę, 1/4 szklanki na raz (wyłączając mikser dla każdego dodatku) i zagniataj ciasto na medium, aż całkowicie odciągnie się od boku miski i będzie gładkie i niezbyt lepkie, około 1 minuty. Ciasto będzie bardzo miękkie i wilgotne, ale nie tak lepkie, że nie można go rozwałkować. (W tym kroku możesz potrzebować tylko 1/4 szklanki mąki, więc może być resztki mąki.) Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na 30 minut.
Po upływie 30 minut delikatnie przycisnąć ciasto, aby usunąć pęcherzyki gazu, a następnie schłodzić, przykryć, przez co najmniej 1 godzinę i do 12 godzin.
Gdy ciasto będzie gotowe do rozwałkowania, wyłóż blachę do pieczenia lekko posypaną mąką ręcznikiem non-frotte. Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto na grubość 1/2 cala. Za pomocą foremek do pączków lub ciastek Wytnij okrągłe o średnicy 3 cali z otworami o średnicy 1 cala. (W przypadku nadziewanych pączków nie wycinaj dziur.) Ułóż pączki na przygotowanej blasze do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal między pączkami. Przykryć pączki luźno folią i niech dowód w ciepłym miejscu, aż prawie dwukrotnie w wielkości, 30 do 40 minut. Sprawdź, czy pączki są gotowe co 5 do 10 minut. Aby przetestować, użyj palca, aby lekko dotknąć jednego z pączków. Jeśli ciasto wraca natychmiast, potrzebuje więcej czasu; jeśli wraca powoli, jest gotowe; a jeśli ciasto nie wraca w ogóle, jest nadmiernie odporne. Można uderzyć w dół i przerolować over-proofed ciasta raz.
Podczas gdy pączki są proofing, linia blachy do pieczenia z 2 warstwami ręczników papierowych i umieścić stojak drutu na ręczniki. W dużym garnku o dużym dnie lub frytkownicy podgrzewaj co najmniej 2 cale oleju, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 182°. pracując partiami, użyj metalowej łyżki lub szpatułki, aby ostrożnie umieścić pączki w gorącym oleju. Smażyć, przerzucając raz, aż światło złoty kolor, 1 do 2 minut na stronę.
Przenieś tak jak zrobiono do stojaka drucianego i przywróć olej do 360°f między partiami.
Pączki lekko ostudzić przed polewaniem glazurą z cukru podstawowego lub polewą czekoladową.