Klasyczne Pianki Waniliowe
Klasyczne pianki waniliowe to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać cukier puder, sól, skrobia ziemniaczana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Klasyczne Pianki i kilka odmian, Pianki Bourbon-Vanilla, oraz Pianki Waniliowe Basic dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do powlekania: cukier puder i skrobię kukurydzianą lub skrobię ziemniaczaną przesiać do dużej miski; odstawić.W przypadku pianek: lekko pokryć patelnię do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali sprayem do gotowania; odstawić.
Ubij razem żelatynę i 1/2 szklanki zimnej wody w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i pozostaw do zmiękczenia w temperaturze pokojowej przez 5 minut.Wymieszać cukier, 1/4 szklanki syropu kukurydzianego, pozostałe 1/4 szklanki wody i soli w średnim rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, aż temperatura osiągnie 116° na termometrze cukierków / tłuszczu. W międzyczasie resztę 1/4 szklanki syropu kukurydzianego wlać do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Podgrzać żelatynę w wysokiej temperaturze, aż do całkowitego rozpuszczenia, około 30 sekund.
Wlać do miski miksera. Ustaw mikser na niski i utrzymuj go w ruchu.Gdy syrop osiągnie 116°, powoli wlej go do miski miksera(mikser powinien nadal działać). Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez 5 minut. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj jeszcze 5 minut.
Dodać wanilię, zwiększyć prędkość do najwyższego ustawienia,i ubijać, aż nieprzezroczyste biały, puszysty, i potrojony w objętości, o 1 do 2 minut więcej.
Wlej mieszaninę prawoślazu do przygotowanej patelni i użyj przesuniętej szpatułki, aby wygładzić ją w rogach. Przesiać 1/2 szklanki powłoki równomiernie i obficie nad wierzchem; odstawić pozostałą powłokę na bok.
Pozostawić zestaw marshmallow odkryte przez co najmniej 6 godzin w chłodnym, suchym miejscu.Użyj noża, aby poluzować płytę prawoślazu z krawędzi patelni. Odkurzyć powierzchnię roboczą cienką warstwą powłoką reserved. Odwróć płytę prawoślazu na powierzchnię roboczą i odkurz ją większą powłoką.
Pokrój na dowolne kawałki wielkości (nóż do pizzy świetnie nadaje się do kwadratów). Zanurz lepkie krawędzie pianek w pozostałej powłoce, odklepując nadmiar. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.Odmiana: zwiększ smak wanilii, dodając skrobaną fasolę waniliową lub szczyptę czystej pasty z fasoli waniliowej wraz z ekstraktem waniliowym.