Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan

Klasyczne książki kucharskie: imponująca Kolacja schabowa od Marcelli Hazan
Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 9g białka, oraz 29g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szwajcarskiego chard, szeroki, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Marcella Hazan ' s Semifreddo di Cioccolato, oraz Marcella Hazan zupa ryżowo-Kapustna duszona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło i olej na średnim wysokim płomieniu w garnku o dużym dnie, który pomieści wieprzowinę. Kiedy piana maślana ustąpi, włóż mięso, tłuste bokiem do dołu. Gdy brązowieje, obracaj go co kilka chwil, aby uzyskać równomierne zabarwienie. Jeśli zauważysz, że masło staje się bardzo ciemne, obniż temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj sól, pieprz i 1 szklankę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodaj mleko powoli, albo się zagotuje. Pozostawić mleko na wolnym ogniu przez 20 lub 30 sekund, zmniejszyć ogień do minimum i przykryć garnek, pozostawiając pokrywkę lekko uchyloną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Gotować na bardzo leniwym wolnym ogniu przez około 1 godzinę, zmieniając mięso od czasu do czasu, aż mleko zgęstnieje, poprzez odparowanie, w Orzechowo-brązowy sos. (Dokładny czas, jaki zajmie, zależy w dużej mierze od ciepła palnika i grubości garnka. W moim przypadku na mleku była tak gruba warstwa tłuszczu, że nie mogłem powiedzieć, co się dzieje pod nim. Nie wydawało mi się, że kiedykolwiek zmieni się orzechowo-brązowy, więc w końcu i tak posunąłem się do przodu, co może tłumaczyć mój sos jest mniej niż udany końcowy aspekt.) Gdy mleko osiągnie ten etap, a nie wcześniej, dodaj jeszcze 1 szklankę mleka, pozwól mu gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut, a następnie szczelnie przykryj garnek. Od czasu do czasu sprawdź i przekręć wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Po 30 minutach Ustaw pokrywę lekko uchyloną. Kontynuuj gotować na minimalnym ogniu, a gdy zobaczysz, że nie ma już płynnego mleka w garnku, dodaj pozostałe 1/2 szklanki mleka. Kontynuuj gotowanie, aż mięso poczuje się miękkie, gdy pchnął widelcem, a całe mleko skaguluje się w małe orzechowo-brązowe grona. W sumie zajmie to od 2 i pół do 3 godzin. (Jeśli, zanim mięso zostanie całkowicie ugotowane, okaże się, że płyn w garnku odparował, dodaj kolejną 1/2 szklanki mleka, powtarzając krok, jeśli to konieczne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Kiedy wieprzowina stanie się miękka, a całe mleko w garnku zgęstnieje w ciemne grona (znowu nie wyglądało to tak, jakby kiedykolwiek miało się zdarzyć dla mnie), przenieś mięso na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Pozostawić na kilka minut, a następnie pokroić w plastry o grubości około 3/8 cala lub nieco mniej i ułożyć je na ciepłym półmisku.
8
Wywracamy garnek i odstawiamy większość tłuszczu - może być ich tyle, co filiżanka-uważając, aby pozostawić za sobą wszystkie skrzepnięte klastry mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodaj 2 lub 3 łyżki wody i zagotuj wodę na dużym ogniu, używając drewnianej łyżki do zeskrobywania luźnych resztek gotowania z dna i boków garnka. Łyżka wszystkich soków garnka na wieprzowinę i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Łodygi boczniaka szwajcarskiego zapiekane z parmezanem
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
11
- służy 4 -
12
Pokrój łodygi chard na kawałki o długości około 4 cali i umyj je w zimnej wodzie. Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia i gotować łodygi w umiarkowanym wrzeniu, aż poczują się miękkie, gdy pchane widelcem, o 30 minut według autora (gotowałem je tylko przez około 15).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
13
Odcedzić i odstawić.
14
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
15
Dno i boki naczynia do pieczenia posmarować masłem i ułożyć warstwę łodyg chard na dnie, układając je od końca do końca i przycinając, aby pasowały w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
16
Posypać lekko solą i startym serem i skropić masłem. Powtórz procedurę, budując warstwy łodyg, dopóki nie użyjesz ich wszystkich. Wierzchnią warstwę należy obficie posypać parmezanem i gęsto posypać masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
17
Piec na górnej półce nagrzanego piekarnika, aż ser się roztopi i utworzy lekką, złotą skórkę na wierzchu. Możesz zacząć sprawdzać po 10 lub 15 minutach, ale z mojego doświadczenia wynika, że trwa to 20 lub 25 minut. Gdy zapiekanka wyjdzie z piekarnika, pozostaw ją na kilka minut, zanim przyniesiesz ją do stołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
18
Gotowana Szwajcarska Sałatka Z Chard
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
19
- serwuje 4-6 -
20
Dobrze Wyczyść liście chard w kilku zmianach zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
21
Wyciągnij liście z ich ostatniej kąpieli i umieść je w patelni, w której tylko wilgoć przylega do nich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
22
Dodać 2 łyżeczki soli, włączyć ogień do medium, przykryć, i gotować, aż w pełni miękkie, o 15-18 minut od czasu cieczy na patelni zaczyna bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
23
Odcedzić chard i delikatnie wycisnąć jak najwięcej wilgoci, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
24
Przełożyć na półmisek. Gdy letni lub nie chłodniejsze niż temperatura pokojowa, wrzucić z solą, oliwą z oliwek, i 1 lub więcej łyżek soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
25
Serwuj natychmiast.
26
Mrożone muszle mandarynek wypełnione sorbetem mandarynkowym
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
SorbetSorbet
27
- służy 4-
28
Składniki
29
4 mandarynki
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
30
1 duża lub 2 małe pomarańcze
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
31
1 cytryna
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
32
1 szklanka cukru granulowanego
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
33
1 białko jaja (opcjonalnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
34
3 łyżki rumu (opcjonalnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
35
Mandarynki umyć w zimnej wodzie. Starannie odetnij ich wierzchołki w jednym kawałku, pozostawiając wystarczająco dużo otworu, abyś mógł wyodrębnić owoce, a później wypchnąć skorupę. Trzymaj każdą mandarynkę nad miską i zanurz rozwiertak do cytrusów w jej sercu; wyciśnij jak najwięcej soku do miski, bardzo ostrożnie, aby pozostawić skorupę nienaruszoną. Następnie usuń wszelkie pozostałe owoce lub miąższ z wnętrza mandarynki, aby uzyskać czystą, wyłożoną rdzeniem pustą kulę. Zamrozić muszle na co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
36
Zetrzeć skórkę z 1/2 pomarańczy i 1/2 cytryny. Sok pomarańczowy i cytrynowy do miski soku mandarynkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
37
Do małego rondla wrzucić cukier i 1 szklankę wody. Odwrócić ogień do medium i mieszać od czasu do czasu, aż cukier się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
38
Wlać syrop do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
39
Dodać startą skórkę z pomarańczy i cytryny oraz mieszaninę soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
40
Dobrze wymieszać. Pozostawić mieszaninę do całkowitego ostygnięcia i schłodzić w lodówce. W tym momencie Hazan stirs w białku ubitym tylko do spienienia, ale z różnych powodów pominąłem ten krok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
41
Schłodzoną masę ubijamy w maszynie do lodów. Jeśli chcesz, mieszaj rum do ubijanego sorbetu. nie lubię deserów, które smakują Booty, więc go pominęłam.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
42
Hazan zaleca zamrażanie sorbetu przez co najmniej 1 godzinę przed nadzieniem go do muszli, ale brakowało mi czasu i od razu nadziewałem. Po prostu łyżkę sorbetu do skorupek, a następnie powrót nadziewane mandarynki do zamrażarki i odczekać 45 minut, aby podać. Mój panel degustacyjny myślał, że sorbet może być mniej słodki, ale potem zastanawialiśmy się, czy zmniejszenie cukru dałoby mrożony sorbet mniej piękny tekstury; to było jasne i musujące, choć nic szampan został dodany!
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
SorbetSorbet
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn