Klasyczna Turcja w 5

Klasyczna Turcja w 5
Klasyczny Turcja w 5 trwa od początku do końca około 4 godzin i 20 minut. Za 2,17 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 10 osób. Jedna porcja zawiera 826 kalorii, 112 g białka i 38 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup masło, rozmaryn, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 39 fanów. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 92% wyniku, co jest wynikiem super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Klasyczny farsz z indyka (do nadziewania indyka), Klasyczny indyk w 5 kawałkach i Klasyczny pieczony indyk.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
3
Wyjmij podroby z indyka z jamy i dobrze opłucz indyka. Osusz i połóż na ruszcie w brytfance. Posolić jamę indyka i wycisnąć sok z cytryn do wnętrza indyka. Wnękę wypełnij połówkami cytryny, rozmarynem i 2 ćwiartkami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości ZapałkiCzerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki
16 Gotowanych Krewetek Jumbo, Obranych I Oczyszczonych, Z Ogonami16 Gotowanych Krewetek Jumbo, Obranych I Oczyszczonych, Z Ogonami
1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi
8 Do 10 Ząbków Prażonego Czosnku8 Do 10 Ząbków Prażonego Czosnku
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali KażdaCzarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali Każda
4
Na dno brytfanny dodaj pozostałą cebulę, wszystkie podroby i części indyka oraz 4 szklanki wody. Skórę indyka doprawiamy do smaku solą i pieprzem i nacieramy masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Wołowiny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Wołowiny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
1/2 łyżeczki Soli I Więcej Do Wody Na Makaron1/2 łyżeczki Soli I Więcej Do Wody Na Makaron
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
8 Do 10 Ząbków Prażonego Czosnku8 Do 10 Ząbków Prażonego Czosnku
1 Szklanka Greckiego Sosu Winegret Do Sałatki1 Szklanka Greckiego Sosu Winegret Do Sałatki
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali KażdaCzarna Lukrecja Sznurkowa – 8 Cali Każda
5
Włóż indyka do piekarnika i piecz, aż temperatura piersi osiągnie 170 stopni F na termometrze z odczytem natychmiastowym, od 3 1/2 do 4 godzin. Co 30 minut polewaj indyka sosem z patelni. Jeśli za szybko się rumieni, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)
6
Gdy indyk będzie gotowy, wyjmij go na deskę do krojenia i pozwól mu odpocząć przez 20–30 minut przed pokrojeniem. Ułóż rzeźbionego indyka na talerzu i połknij go!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony IndykPokrojony Indyk
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia37
Magazyn