Klasyczna chrupiąca gruszka
Classic Pear Crisp to deser przeznaczony dla 6 osób. Za 1,19 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 6 g białka i 18 g tłuszczu. Ten przepis polubiło 134 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup płatki owsiane, mąkę, lody waniliowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pear Crisp, Pear Crisp i Perfect Pear Crisp.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F). Nasmaruj tłuszczem 2-litrowe naczynie żaroodporne lub 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
W średniej misce wymieszaj płatki owsiane, brązowy cukier, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżeczkę krystalizowanego imbiru i cynamon. Mieszaj masło, aż mieszanina będzie kruszonka z grudkami wielkości groszku. Odłożyć na bok.
W osobnej misce wymieszaj biały cukier, 2 łyżki mąki i 2 łyżeczki krystalizowanego imbiru.
Dodać pokrojone gruszki, wymieszać.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do zapiekania.
Posmarować polewą owsianą.
Piec przez 30 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, aż gruszki będą miękkie, a polewa będzie złotobrązowa. Lekko ostudzić przed podaniem z lodami waniliowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Wyraźne w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Cipriani Prosecco. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Prosecco Cipriani]()
Prosecco Cipriani
Cipriani Bellini to znany na całym świecie koktajl na bazie miąższu białej brzoskwini i brutalnego wina musującego. Zostało wynalezione w 1948 roku przez Giuseppe Cipriani z Harry's Bar w Wenecji i serwowane jest w każdym lokalu Cipriani na całym świecie. Świetny sposób na rozpoczęcie każdej imprezy lub niedzielny brunch! Cipriani Bellini charakteryzuje się eleganckimi, świeżymi i owocowymi aromatami ze zrównoważoną słodyczą i pachnącymi bąbelkami. Idealne o każdej porze, świetne jako aperitif.