Sorbet gruszkowy ze Spumante
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj sorbetu gruszkowego ze Spumante. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 12 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Jeśli masz Spumante, wyciśnięty sok z cytryny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 14%. Spróbuj Azjatycka Sałatka z gruszek i grejpfrutów z Sake Granitanem i sorbetem gruszkowym, Sorbet Gruszkowy, oraz Sorbet Gruszkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gruszki obieramy, następnie ćwiartujemy wzdłuż i usuwamy rdzeń.
Pokroić na duże kawałki i dodać je wraz z wodą do dużej patelni z sosem. Doprowadzić do dusić na umiarkowanym ogniu; gotować do miękkości, o 10 protokół.
Niech gruszki ostygną, a następnie przenieść je do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka.
Dodać cukier, sok z cytryny i brandy i puree, aż dobrze połączone i cukier całkowicie rozpuszcza.
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone.Zamrozić puree w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producentów. Alkohol utrzyma mieszaninę przed całkowitym zamrożeniem. Zeskrobać mieszaninę do płytkiej miski lub tacy. Przykryć i zamrozić co najmniej 30 minut, najlepiej overnight.To podawać: Sorbet pokroić w kieliszki na łodygach. Każdą porcję uzupełnij winem Spumante lub musującym do smaku.