King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart
King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart might be just the middl eastern przepis, którego szukasz. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 68 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Ten przepis od Serious Eats ma 165 fanów. Jeśli masz mielony kminek, paprykę, sprężyny pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, Kwik Meal Cart 's White Sauce from' New York A La Cart, oraz Kwik Meal Cart 's Lamb from' New York A La Cart dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij z grochu ciała obce przed umieszczeniem ich w dużej misce, obficie przykryj wodą i namocz Odkryte, w temperaturze pokojowej przez noc, dodając więcej wody, jeśli to konieczne.
Odcedzić groszek i umieścić go wraz z innymi składnikami i 2 łyżkami wody w robocie kuchennym. Pulsuj, aż groszek zostanie drobno zmielony, o wielkości kuskusu.
Rzuć około 1 łyżkę ciasta w kulkę między dłońmi.
Rozgrzać olej w dużym garnku o ciężkim dnie do 177°. starannie smażyć każdą kulkę na złoty kolor, o 5 minut każdy. Spadną na dno i wzniosą się podczas smażenia.
Podawać na gorąco nadziewane w pita lub samodzielnie, pokryte sosem tahini.