Kiełbasa rabarbarowo-chipotle
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj kiełbasę rabarbarowo-chipotle. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 30 porcji i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 13 g białka i 16 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, mieloną wieprzowinę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak salsa rabarbarowa Chipotle, enchiladas z boćwiny i czarnej fasoli z sosem rabarbarowym Chipotle oraz fasola Charro z kiełbasą Chipotle.
Instrukcje
W rondlu zagotuj rabarbar, papryczki chipotle z sosem, porto ruby i cukier; gotować na średnim ogniu, aż rabarbar będzie miękki, około 15 minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Zmiksuj mieszaninę rabarbaru i chipotle w blenderze, aż będzie gładka.
Do dużej miski włóż mieloną wieprzowinę i dokładnie wymieszaj 2/3 zmiksowanego sosu z wieprzowiną. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Uformuj około 2 łyżek mieszanki wieprzowej w mały kotlet i smaż go na patelni, aż będzie rumiany i nie będzie już różowy, około 5 minut z każdej strony. Posmakuj pasztecika i wymieszaj pozostały sos rabarbarowo-chipotle, sól i czarny pieprz do smaku z niegotowaną mieszanką wieprzową (nie próbuj niegotowanej wieprzowiny).
Namocz łuski kukurydzy w ciepłej wodzie w dużej misce, aż zmiękną, około 10 minut.
Rozgrzej wędzarnię do temperatury 250 do 275 stopni F (120 do 135 stopni C) i dodaj do wędzarni zrębki.
Nabierz około 1/3 szklanki do zaledwie 1/2 szklanki sezonowanej mieszanki wieprzowej i uformuj kształt kiełbaski; włożyć do namoczonej łuski kukurydzianej i zawiązać końce łuski sznurkiem tak, aby owinąć kiełbasę. Jeżeli łuska jest zbyt wąska, aby przykryć całą kiełbasę, należy użyć 2 łusek na kiełbasę. Powtórz tę czynność z pozostałymi łuskami i mieszanką wieprzową.
Wędź kiełbaski w nagrzanej wędzarni, aż będą dokładnie ugotowane, a termometr włożony do środka najgrubszej kiełbasy wskazuje temperaturę 160 stopni F (70 stopni C), czyli około 2 godzin.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.