Key Lime Pie z coulis marakuja i Kompot Huckleberry
Key Lime Pie with Passion Fruit Coulis and Huckleberry Compot is a Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mało kto lubi ten deser. Jeśli masz fasolę waniliową, zwykły sok z limonki, okruchy krakersów graham i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 27%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Macadamia Key Lime Pie, Kremowy jogurt z Marakujowym Coulis, oraz Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz jagody z cukrem. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić, aż zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, o 15 protokół. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed podaniem należy wyrzucić fasolę wanilii.
Przecier z marakui połączyć z cukrem w dużym rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1/2 szklanki, często mieszając, około 6 minut.
Przenieść coulis do miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem należy wyrzucić waniliową fasolę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połącz okruchy krakersów, cukier i sól w średniej misce.
Dodać masło i mieszać, aż okruchy będą wilgotne. Naciśnij mieszaninę na dolnej i górnej stronie 9-calowej średnicy szklanego naczynia ciasto.
Piec ciasto, aż zestaw i lekko rumiane, o 10 protokół. Całkowicie chłodna skórka. Utrzymuj temperaturę pieca.
W średniej misce zmiksować słodzone mleko skondensowane i żółtka.
Dodać sok z limonki i ubijać do wymieszania.
Wlać nadzienie do ostudzonej Skórki.
Piec ciasto, aż do wypełnienia jest ustawiona, o 18 protokół.
Przenieść do stojaka i schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić ciasto na noc.
Ciasto pokroić w kliny. Łyżka kompot huckleberry na wierzchu.
Mżawka passion fruit coulis wokół i służyć.