Kenijska Zielenina w sosie cytrynowym
Kenijski styl Collard Greens w sosie cytrynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 245 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zielenie w stylu brazylijskim, Zieleń Collardowa W Stylu Południowym, oraz Southern Style Collard Greens.
Instrukcje
W dużym zlewie letniej wody, agitate Collard greens dobrze usunąć wszelkie ukryte ziarna. Ostrożnie wyciągnij zielenie z wody i przenieś je na durszlak, pozostawiając żwir na dnie zlewu. Powtórz procedurę w zlewie ze świeżą wodą.
Usuń i odrzuć drzewiaste łodygi. Stos Collard pozostawia kilka na raz, i wyciąć je w poprzek w-calowe szerokie paski.
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia na dużej patelni.
Dodaj zielenie collard, przykryć, i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż zielenie są ledwo przetargu, o 10 protokół.
Dobrze osuszyć zieleninę.
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Dodaj cebulę i pieprz chile, i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać pomidory i gotować przez 2 protokół. Wymieszać z odsączoną zieleniną.
W średniej misce, ubić pozostałą szklankę wody z sokiem z cytryny, mąka, i sól, aż będzie gładka. Wymieszać to do zieleni, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje i smak mąki gotuje się, o 3 protokół.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Forge Cellars Classique Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Kuźnia Piwnic Classique Riesling]()
Kuźnia Piwnic Classique Riesling
#31 Wine Spectator Top 100 2017 Najważniejsze wino Forge Cellars ma na celu ujawnienie prawdziwej natury rocznika i zbadanie terroir east SenecaLake. Fermentacja odbywa się z rodzimych drożdży w neutralnych francuskich barriques (65%), a pozostałe w stali nierdzewnej. Przy takim poziomie dojrzałości fermentacja trwała do późnej wiosny, aby zakończyć suszenie kości.Pigwa, cytryna, koper włoski i slatemingle z marcepanem i białą czekoladą, wsparte precyzyjną kwasowością.