Kebaby z kurczaka i cebuli
Kebaby z kurczaka i cebuli wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 15 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz , oliwa z oliwek, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie super. Spróbuj Kebaby z kurczaka i cebuli, Grillowany kurczak, czerwona cebula i miętowe kebaby z sałatką grecką, oraz Marynowana wieprzowina i czerwona cebula kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos barbecue, ketchup, cebulę, sok z cytryny i sos Tabasco w małej misce i ubijaj do wymieszania.
Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzić.
Zrób kebaby: rozgrzej brojlery lub przygotuj ogień węglem drzewnym i spal na szary popiół. Wrzucić kurczaka z sosem Worcestershire, sok z cytryny i oliwy z oliwek w misce, aż dobrze wymieszane. Odstawić do marynowania kurczaka w temperaturze pokojowej przez co najmniej 15 minut. (Kurczak może marynować, pod przykryciem, w lodówce do 24 godzin.)
Kostki kurczaka nawlecz na 8 długich metalowych szaszłyków, na przemian z kawałkami cebuli.
Posmaruj każdy szaszłyk oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem
Zestaw broiling pan lub grill około 6 cali od źródła ciepła. Broil lub grill kebaby, obracając często, aż kurczak jest lekko rumiane i gotowane przez i cebuli są lekko zwęglone na końcach, o 10 minut.
Podawać kebaby na gorąco z sosem do maczania z grilla.