Kałamarnica śródziemnomorska (kalmary) wypełniona skorupiakami, risotto szafranowym i sosem atramentowym

Śródziemnomorska kałamarnica (kalmary) wypełniona skorupiakami, szafranowym Risotto i sosem atramentowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 251 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać jednostki kałamarnica atrament, liście tymianku, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kalmary nadziewane: kalmary Ripieni al Forno, Kałamarnica z portu Santa Lucia (Calamari alla Luciana), oraz Krokiety Risotto nadziewane serem z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać białe wino do rondla i doprowadzić do wrzenia. Gdy białe wino się zagotuje, dodaj małże, małże i wodę, aby po prostu przykryć, a następnie gotuj, aż Skorupiaki się otworzą, około 5 do 8 minut.
Osusz i zarezerwuj zarówno wodę, jak i skorupiaki.
Usuń małże i małże z muszli-trzymaj je osobno. Wyrzuć łuski. Z grubsza pokroić małże i małże i połączyć z homarem i Krabem. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać szafran do ciepłego bulionu skorupiaków i doprowadzić do duszenia. Napełnij kalmary (oczyszczone) mieszanką homara i dodaj do gotującego się bulionu. Gotować przez 5 minut, następnie wyjąć faszerowane kalmary i odstawić. Zarezerwuj bulion.
Sos: na dużej patelni, podsmażyć cebulę, czosnek, i tymianek do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj zarezerwowany bulion skorupiaków, atrament kałamarnicy i śmietanę. Gotować do zmniejszenia o 1/3, o 10 protokół. Przecedzić na małym garnku, a następnie gotować sos przez kolejne 10 minut.
Nadziewane kalmary podawać z sosem śmietanowym i udekorować świeżymi ziołami.