Kałamarnica z solą i pieprzem
Sól i pieprz kałamarnica może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1329 kalorii, 26g białka, oraz 84g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, skrobia kukurydziana, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Spróbuj Salt & pepper squid, Kałamarnica Z Solą I Pieprzem, oraz Salt & pepper squid dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój rur kalmary w dół po jednej stronie i otwórz je, aby leżeć płasko. Przebij wnętrzności nożem w układzie krzyżowym. Odstawić.
Rozgrzać małą patelnię na dużym ogniu bez oleju.
Dodaj pieprz i tosty przez kilka minut, stale mieszając, aż zaczną skwierczeć i pop.
Wyjmij je z patelni i odstaw na bok.
Dodaj sól do patelni i gotuj na dużym ogniu, aż zmieni kolor na szary.
Sól i pieprz zmielić za pomocą moździerza i tłuczkiem lub przyprawy Młynek, aż stanie się drobnym proszkiem.
Przenieść do zamykanej plastikowej torby i wymieszać z mąką i skrobią kukurydzianą.
Rozgrzać olej w woku lub patelni ciężkiej na dużym ogniu, aż bardzo gorąco.
Umieść kilka kawałków kałamarnicy na raz do torby i wstrząśnij, aby pokryć. Strząśnij nadmiar i szybko smaż je na oleju, aż rumiane, obracając raz. Każdy z nich powinien trwać około 30 sekund.
Podawać i jeść natychmiast.