Kasztanowe naleśniki z kremowymi grzybami
Kasztanowe naleśniki z kremowymi grzybami to bezglutenowe przystawka. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 277 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, tymianek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Naleśniki Z Kremem Kasztanowym, Naleśniki z mąki kasztanowej (necci) z Ricottanem i miodem, oraz Kasztan, Quinoa Crêpes Z Czerwonymi Porzeczkami I Krem Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w blenderze i wymieszaj, aż powstanie cienkie ciasto. Schłodzić ciasto przez co najmniej 1 godzinę przed użyciem. Może być przechowywany w lodówce do 24 godzin.
Podgrzać 8-calową nieprzywierającą patelnię sauté na średnim ogniu.
Spód i boki patelni posmarować odrobiną roztopionego masła zarezerwowanego do tego celu.
Wymieszać schłodzone ciasto.
Dodaj około 2 łyżki ciasta na patelnię, wirując. Zapewnia to cienką warstwę ciasta na całej patelni. Chcesz cienkie naleśniki.
Niech crêpe gotować przez około 30 sekund lub aż robi się lekko złoty. Włóż po bokach gumową szpatułką. Za pomocą szpatułki lub nawet rąk (ostrożnie!), szybko odwróć crêpe i zakończ gotowanie. Pierwsze naleśniki są zazwyczaj testowe, więc nie martw się, jeśli się przykleją.
Przełożyć na talerz i powtórzyć z resztą ciasta. Ułóż wszystkie naleśniki. Nie powinni trzymać się razem.
W tym momencie możesz je napełnić czymkolwiek lub zamrozić, ułożone i ciasno owinięte, przez okres do 1 miesiąca.
Przygotuj nadzienie grzybowe
Na średniej patelni podsmażyć oliwę na średnim ogniu.
Dodaj ząbki czosnku i delikatnie pozwól czosnkowi zaparzać olej przez 1 do 2 minut; następnie usuń go. Nie palić czosnku.
Dodać grzyby i tymianek. Gotować jeszcze kilka minut, aż będzie miękka i lekko karmelizowana. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i dodać crème fraîche.
Do każdego naleśnika dodać około 2 łyżki nadzienia i posypkę natki pietruszki i zwinąć.
Od małych talerzy i słodkich smakołyków: moja rodzinna podróż do gotowania bezglutenowego Aran Goyoaga. Copyright © 2012 by Aran Goyoaga. Wydane przez Little, Brown and Company.