Kasyno Clams
Clams Casino może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 95 centów za porcję . Jedna porcja zawiera 128 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . 122 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szalotki, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Małże w pikantnym sosie salami , małże z kiełbasą hiszpańską oraz linguine i małże w sosie czosnkowo-białym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej olej w dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancettę i smaż, aż będzie chrupiąca i złota, około 3 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż pancettę na talerz.
Dodaj paprykę, szalotkę, czosnek i oregano do tej samej patelni i smaż, aż szalotka stanie się miękka i przezroczysta, około 5 minut.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż prawie odparuje, około 2 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i całkowicie ostudź. Wymieszaj odłożoną pancettę i 2 łyżki parmezanu z mieszanką warzywną. Dopraw mieszankę do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 260°C.
Wyłóż dużą, ciężką blachę do pieczenia folią. Ułóż małże w odłożonych muszlach na blasze do pieczenia. Nałóż mieszankę warzywną na małże, dzieląc ją równo i lekko ugniatając.
Posyp pozostałymi 2 łyżkami parmezanu.
Piec, aż małże będą ugotowane, a wierzch nabierze złotego koloru, około 10 minut.
Ułóż małże na półmisku i podawaj.