Karmelowo-Jabłkowe Ciasto Blondie
Karmel Jabłko Blondie Pie może być tylko deser szukasz. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 790 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, kawałki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowo-Jabłkowe Ciasto Blondie, Pumpkin Caramel Blondie Batony, oraz Batony Lancaster Soft Cremes Caramel Blondie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka obrać i pokroić w kliny o grubości 1/4 cala. Wrzucić 2 łyżki. mąkę i 1/2 szklanki brązowego cukru w dużej misce. Roztopić 1/4 Puchar masła w dużej patelni na średnim ogniu; dodać mieszaninę jabłek, i smażyć 15 minut lub aż jabłka są miękkie i ciecz jest zagęszczony.
Wyjąć z ognia; całkowicie schłodzić (około 30 minut).
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Roztopić pozostałe 3/4 szklanki masła. Wymieszać 1 1/2 szklanki mąki i dalej 2 składniki w dużej misce.
Dodać jajka, bourbon, 3/4 szklanki roztopionego masła i pozostały 1 1/2 szklanki brązowego cukru, mieszając do wymieszania. Wymieszać z orzechami pekan.
Dopasuj piecrust do 10-calowej patelni żeliwnej, delikatnie naciskając piecrust aż po bokach patelni. Łyżka dwie trzecie mieszanki jabłek na dnie piecrust, rozprowadzając i delikatnie naciskając plastry jabłek w równą warstwę za pomocą tylnej części łyżki. Łyżka ciasto na mieszaninę jabłek; top z pozostałą mieszanką jabłek.
Umieść ciasto na dolnej półce piekarnika i piec w 350 przez 1 godzinę i 10 minut do 1 godziny i 20 minut lub do drewnianego pick wstawiony w środku wychodzi z kilkoma wilgotnymi okruchami.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić ciasto całkowicie na stojaku z drutu.
Mżawka schłodzone ciasto z 1/3 szklanki jabłkowego sosu karmelowego.
Podawać z pozostałym sosem.